Zagrebačka banka - vodeća banka u Hrvatskoj

Bez autora
Apr 05 2010

Zagrebačka banka tradicionalno je vodeća banka u Hrvatskoj. Posluje sa oko 1,2 milijuna klijenata i drži četvrtinu tržišnog udjela u aktivi, kreditiranju te u depozitima, pružavši snažan oslonac svim ključnim segmentima društva - javnom sektoru te velikim, srednjim i malim poduzećima. Članica je Grupe UniCredit, vodeće bankarske grupe u srednjoj i istočnoj Europi te jedne od najjačih europskih financijskih grupacija, djelujući u 22 zemlje s oko 10.000 poslovnica i više od 40 milijuna klijenata. U prošloj je godini Zagrebačka banka dobitnica niza međunarodnih nagrada kao najbolja banka u Hrvatskoj (The Banker – najbolja banka u Hrvatskoj, Euromoney – najbolja investicijska banka i najbolja banka u Cash managementu, Global Investor – Najbolja banka skrbnik nad vrijednosnim papirima). Dionica Zagrebačke banke ujedno je dobitnica posljednje domaće nagrade „Zlatna financijska dionica“.

Zagrebačka banka - vodeća banka u HrvatskojZagrebačka banka tradicionalno je vodeća banka u Hrvatskoj. Posluje sa oko 1,2 milijuna klijenata i drži četvrtinu tržišnog udjela u aktivi, kreditiranju te u depozitima, pružavši snažan oslonac svim ključnim segmentima društva - javnom sektoru te velikim, srednjim i malim poduzećima.

Članica je Grupe UniCredit, vodeće bankarske grupe u srednjoj i istočnoj Europi te jedne od najjačih europskih financijskih grupacija, djelujući u 22 zemlje s oko 10.000 poslovnica i više od 40 milijuna klijenata.

U prošloj je godini Zagrebačka banka dobitnica niza međunarodnih nagrada kao najbolja banka u Hrvatskoj (The Banker – najbolja banka u Hrvatskoj, Euromoney – najbolja investicijska banka i najbolja banka u Cash managementu, Global Investor – Najbolja banka skrbnik nad vrijednosnim papirima). Dionica Zagrebačke banke ujedno je dobitnica posljednje domaće nagrade „Zlatna financijska dionica“.

I u trenutačnom teškom gospodarskom okruženju, Zagrebačka banka nastavlja poslovati stabilno te dodatno ulaže u razvoj i znanje svojih bankara te kvalitetu proizvoda, baziranih na visokoj razini funkcionalnosti i tehnologije. Posebnu pažnju posvećuje svojim korporativnim klijentima, naročito malim poduzetnicima i obrtnicima, kojima je na raspolaganju 47 poduzetničkih centara s najmodernijim bankarskim servisom i mogućnostima kreditiranja. Posebice, razne mogućnosti platno-prometnih 24-satnih zona i jedinstvena usluga paketa računa doprinijele su učinkovitosti poslovanja naših klijenata.

Zagrebačka banka raspolaže i najvećom mrežom direktnih kanala – od najveće bankomatske mreže od gotovo 900 bankomata u zemlji do mobilnog i internetskog bankarstva koje poduzećima i obrtnicima pruža dodatnu brzinu i mobilnost u izvršavanju financijskih transakcija, uz najviše standarde sigurnosti. Internet poslovanje Zagrebačke banke, popularna e-zaba, više je puta nagrađivana kao najinovativnija i najkvalitetnija bankarska internetska usluga koja na tom području zauzima čak trećinu tržišnog udjela, a uskoro će obilježiti i desetljeće svojeg postojanja te 100.000 poslovnog korisnika. Novi dodatni način autorizacije putem USB Key uređaja poduzećima od prošle godine omogućava dodatnu mobilnost i razinu kvalitete servisa. Uslugu mobilnog bankarstva, m-zabu, aktivno koristi pak više od 10 tisuća korisnika - poduzeća.

Za pravne osobe u ponudi je i B2G usluga kojom je objedinjeno ukupno elektroničko financijsko poslovanje s državnom upravm i javnim službama u Republici Hrvatskoj.

Kako bi potaknula gospodarski rast, fokus Zagrebačke banke kao najveće banke bit će na jačem poticanju kreditne aktivnosti primjerenog rizika. Slijedom niže cijene i dostupnijeg izvora financiranja, nazire se povoljna klima za relizaciju kredita posebice poslovnih kredita i u suradnji sa HBOR-om i u vlastitom aranžmanu. Banka ostaje predana potrebama naših klijenata, izvrsnosti u kvaliteti usluge te održivom i stabilnom poslovnom modelu koji je pozdan temelj povjerenja i dugoročnog odnosa s klijentima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik